Dziękujemy za wszystkie Wasze smakowite przepisy oraz głosy A oto lista nagrodzonych: Termosy Kucharek otrzymają autorzy następujących przepisów: Grzyby...
Dziękujemy za wszystkie wspaniałe letnie przepisy oraz głosy oddane na Waszych faworytów. Oto wyniki konursu:Namioty Kucharek otrzymają: Katarzyna...
Czy kucharka musi być gruba? W zasadzie nie musi, ale w sumie rzadko spotkać można szczupłe kucharki. =,Czy kucharka musi być gruba? Nie widzę związku szczerze mówiąć :),Czy kucharka musi być gruba? Nie musi. Wystarczy spojrzeć może nie na kucharki ale na blogerki kulinarne, w większości...
Czy kucharka musi być gruba? Jakoś tak się utarło że kucharz musi wyglądać. Kojarzy się z dobrym jedzeniem bo na pewno lubi dobrze jeść a szczupły na pewno jest znerwicowany .. rudy złośliwy.. Z potarganymi włosami to na pewno marzyciel. Takie mamy utarte slogany wobec innych ludzi. Choć w każdym...
Czy kucharka musi być gruba? Bo jak to od chudej to pewnie nie smaczne.. Fryzjerka z ładną fryzurką, kosmetyczka z idealną cera a kominiarz cały w sadzy bo inaczej wyjdzie na to że nic nie robi.
Kto powiedział, że mamy wykonywać zawód zwykle kojarzony z kobietami? Dobrze się w nich czujemy, to prawda, ale wiele z nas posiada dodatkowe predyspozycje i umiejętności w dziedzinach tradycyjnie zarezerwowanych dla mężczyzn. Wprawdzie ciężko wyobrazić sobie delikatną...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj upiekłam drożdżowe pierożki z wytrawnym nadzieniem. ,Klub Tradycyjnych Kucharek. Wszystko takie...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Przed świętami reaktywuję wątek. I zapraszam na zajęcia.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Super wątek
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj o ziemniakach. W sklepach od dłuższego czasu są w sprzedaży nibymłode ziemniaki. Zagraniczne!!!!W smaku są byle jakie. Stare też są do niczego! Ale...wypatrzyłam na rynku ziemniaki, które jadłam w Holandii. Są z wierzchu bardzo różowe , w środku kremowe. Po ugotowaniu...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj zrobiłam mizerię. Myślałam, że wszyscy tak robią. I kiedyś okazało się , że nie. Ciekawa jestem jak tę prostą surówkę Wy przyrządzacie?Co nas nie zniszczy , to nas wzmocni.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Ja do mizerii zamiast śmietany...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Minął tydzień. a wy kochane kuchareczki nic nowego nie gotowałyście. Ja też nie, bo robiłam szybkie dania i przed telewizor lub kompa ze zrozumiałych względów. Myślę , że po niedzieli rozwiniemy skrzydła.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Babcia...
Klub Tradycyjnych Kucharek. jkm napisał 2010-04-07 14:11:34 a indyczka pieczona wyszła wyśmienicie i piekła się tylko 3 h 20 m natarłam...
Klub Tradycyjnych Kucharek. A dzisiaj zrobiłam sobie aromatyzowaną oliwę z oliwek . Taką do letnich sałatek. Do oliwy z oliwek z "Biedronki" dodałam na litr oliwy 2 duże ząbki czosnku, gałązkę tymianku, dwa listki bazylii, kilka listków oregano i mięty. Butelkę zamknęłam i niech sobie kilka...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Próbujcie, bo naprawdę warto :)A dziś na tapecie u mnie grochówka (po raz pierwszy w życiu robię). Mam przepis z gazety, ale trochę go zmodyfikuję, bo brak w nim kilku, moim zdaniem najlepszych składników ;) Jak wyjdzie, dam znać. ,Klub...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Zrobiłam dzisiaj kalafiora inaczej. Ugotowałam tak na półtwardo. Podzieliłam na małe różyczki. Dodałam szczypiorek , pokrojone orzechy laskowe, majonez sół i pieprz. Sałatka smakowała wspaniale. Polecam. To taka sałatka typu "fantazja na dzisiaj",Klub Tradycyjnych Kucharek....
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj na obiad zrobiłam fasokę szparagową. A że była to przerośnięta żółta fasolka, to wysypałam nasionka a tą bez włókien pokroiłam na trzy częsci. Dodałam trybulkę, ząbek czosnku, dużo koperku i oliwę z oliwek. I miała być feta. Ale zapomniałam się i posoliłam sałatkę....
Klub Tradycyjnych Kucharek. I znów dzisiaj upiekłam drożdżowe pierożki. Tym razem z mięsem drobiowym z rosołó i pieczenia. A w tle drugi garniec małosolnych ogóreczków.
Na początku trzeba ustalić, kto będzie odpowiedzialny za jedzenie na weselu. Najwygodniejszy jest catering, jednak może on najmocniej nadwerężyć portfele młodej pary. Jeśli wesele będzie na około sto osób, to trzeba liczyć się z wydatkiem...
Swoją opowieść zacznę od tego, że wszelkie plany zaczęliśmy snuć od maja 2004r. Wtedy to zaręczyliśmy się i zaczęliśmy myśleć o wzięciu ślubu latem następnego roku. Ja miałam kończyć studia, mój mąż już zaczął pracować. Co do terminu...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Tak jak kilka dni temu obiecałam podaję przepis na "dzyndzałki" Ciasto: 1 kg mąki, 1 jajko, 0,5 litra ciepłej wody. Nadzienie: %% dag wołowiny miękkiej, 75 dag łoju wołowego( ja dodaję słoninkę może być wędzona),...