Dynia jest popularnym warzywem o słodkawym smaku i pięknej, nasyconej, pomarańczowej barwie. Często gości na naszych stołach w postaci dodatków do mięs, placków, a także zupy z dyni. Jak zrobić tradycyjną, domową zupę z dyni? Mamy sprawdzony przepis. Domowy przepis na tradycyjną...
Od czego zacząć? Po pierwsze – sprawdź, czy Twoje dziecko jest już na odpowiednim etapie rozwoju. Do nauki samodzielnego jedzenia dziecko musi już stabilnie siedzieć. To bardzo ważne, ponieważ jeśli dziecko nie siedzi jeszcze samodzielnie, to z łatwością może się zachwiać i zakrztusić jedzeniem....
Latem powinniśmy wybierać potrawy lekkostrawne, zawierające dużo warzyw i owoców, które o tej porze roku są ogólnodostępne. Zbyt ciężkie dania, szczególnie te smażone, zawierające duże ilości tłuszczu, mięsa i soli mogą przeciążać organizm oraz powodować wzrost temperatury...
Osoby mające alergię na soję powinny zwrócić szczególną uwagę na produkty, które kupują. Okazuje się jednak,, że nie zawsze są one właściwie oznakowane, o czym informuje GIS w ostrzeżeniu dotyczącym lodów. Lody cytrynowe zamiast kokosowych Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany...
Na początku trzeba ustalić, kto będzie odpowiedzialny za jedzenie na weselu. Najwygodniejszy jest catering, jednak może on najmocniej nadwerężyć portfele młodej pary. Jeśli wesele będzie na około sto osób, to trzeba liczyć się z wydatkiem...