FASZEROWANA PAPRYKA Faszerowana papryka jest lekkim,smacznym i bardzo pożywnym daniem.Zawiera dużo magnezu, żelaza, sodu, potasu, wapnia, miedzi, fosforu, błonnika, kwasu foliowego który ułatwia przyswajanie żelaza ...
Składniki: 10dag sera żółtego, 2-3 papryki, 1 ogórek kiszony, 2 łyżki majonezu, natka pietruszki lub koperek.
Leczo to potrawa coraz częściej goszcząca w naszych domach. Pochodzi z Węgier, gdzie przyrządzana jest z pomidorów, świeżej papryki, cebuli, słoniny, suszonej papryki oraz często kiełbasy duszonych na smalcu. Zdarza się, że do potrawy dodawane jest jajko. W naszym kraju spotyka się leczo...
Ujemne kalorie- produkty z tej grupy są poszukiwane przez wiele kobiet dbających o linię. Spożywając je przetworzenie pokarmu kosztuje nas więcej energii niż sama wartość energetyczna jedzenia. Pokarm trawimy długo i spalamy przy tym więcej energii niż zyskujemy jedząc...
Składniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 ogórek zielony (może być ze skórką), 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasolki czerwonej
Występowanie:Pordukty pochodzenia zwierzęcego: mleko, masło, żółtko jaj, tran, wątroba. Produkty pochodzenia roślinnego: występuje w postaci beta-karotenu,który...