W czasie Wigilii Bożego Narodzenia najważniejsza jest kolacja, podczas której zbiera się cała rodzina, aby podzielić się opłatkiem i zjeść pyszne potrawy...
W wigilijny wieczór na żadnym stole nie zabraknie tej ryby. Śledź jest bowiem najpopularniejszą rybą, którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Może być podany na słono i słodko, z...
Sposób na mięso Można je robić na różne sposoby: Pieczone, parzone, wędzone.. Taka sztuka mięsa doskonała na danie obiadowe i na kanapki i na wszelkie inne dania. Co dom to i pomysły różne..
Poziom glukozy we krwi bada się w celu ewentualnego wykrycia: hiperglikemii (podwyższonego poziomu glukozy), hipoglikemii (obniżonego poziomu glukozy),...
Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę. Organizm czerpie magnez z produktów, które spożywamy, ale coraz częściej dochodzi...
Krzewy aronii są w Polsce coraz chętniej uprawiane w sadach ze względu na to, że nie mają specjalnych wymagań glebowych. Owoce aronii na surowo mają słodko-cierpki smak, dlatego lepiej smakują...
Czym jest poronienie? Szacuje się, że ok....
Sucha karma dla psa. U mojego goldena sprawdza się ta karma dla psa ale staram się na przemian sama przygotowywać dla Tinki jedzenie, które porcjuję i mrożę, a tylko w danym dniu rano wyciągam z zamrażalki.,Sucha karma dla psa. Ja swojemu psiakowi daję suchą mieszaną z mokrą, tak sama sucha...
Dlaczego należy odrobaczać psy? Odrobaczanie to...
Jakie mięska..? Mięs wszelakich jest wiele. I często po nie sięgamy. Czy to na danie obiadowe czy w innej postacie.. Wieprzowina, Wołowina (w tym cielęcina), Mięso drobiowe, Baranina (w tym jagnięcina), Dziczyzna gruba (mięso dzików, saren, jeleni), Dziczyzna...
Szparagi można przyrządzić na wiele sposóbów i w każdym wydaniu smakują pysznie! Doskonałym sposobem na szaragi jest podanie ich z rabarbarowym sosem Hollandaise wg Anny Olson. Przepis pochodzi...
Częste przyczyny anemii to niedobór żelaza lub złe przyswajanie tego pierwiastka. Żelazo jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania krwinek czerwonych, a dokładniej: zawartego w nich czerwonego barwnika – hemoglobiny. Niski poziom żelaza we krwi powoduje zmniejszenie liczby krwinek czerwonych krwi...
Twoja ciąża to dla rodziny, znajomych, a czasem nawet zupełnie obcych osób bardzo atrakcyjny temat. Zmieniasz się Ty, zmienia się Twoje ciało, z chwilę zmieni się cały świat wokół...
Układ odpornościowy Układ odpornościowy człowieka jest zbudowany w taki sposób, żeby najskuteczniej chronić cały organizm przed chorobami wywołanymi zarazkami, bakteriami czy nieprawidłowym rozwojem komórek. System immunologiczny...
Ślimaki w kuchni Ślimaki jadają nie tylko Francuzi. Występowały już w staropolskich książkach kucharskich. Niegdyś żywili się nim ubodzy, dzisiaj sięgają po niego głównie koneserzy i smakosze. Jeżeli chodzi o wartości odżywcze, to w 100 g mięsa ślimaczego mieści...
Suche mięso! Duszone czy pieczone, podlewane rosołkiem ale wychodzi ogólnie suche.. Czy to zależy od gatunku mięsa czy może jest za chude że wychodzi suche.. Może ja coś źle robię...