Buraczkowa sałatka z papryką i cebulą. Buraczków nasiałam niewiele, bo i grządek warzywnych też...
Co mamy na talerzu? Warto to sprawdzić już teraz. Przypadkowe składniki, wzięte szybko ze sklepowej półki, to niekoniecznie przepis na zdrową kuchnię. Chcesz naprawdę wzmocnić swój organizm? W taki razie pożegnaj wyroby garmażeryjne,...
Brak czasu nie powinien być wymówką. Bliskość budować można przecież podczas zwyczajnych, codziennych zajęć, jak np. wspólne gotowanie, zakończone rodzinnym posiłkiem. Kiedy przygotowujemy razem obiad, a potem siadamy przy wspólnym stole, mamy wreszcie możliwość porozmawiać,...
Po zimowym obżarstwie, któremu sprzyjał wcześnie zapadający wieczór, siadałyśmy na kanapie z kubkiem gorącej czekolady w towarzystwie ulubionego filmu. Cudowne, zimowo-wieczorne lenistwo, ale...
Już jest! Zagościła na straganach fasolka szparagowa. Przepisy jakie proponujemy to najlepsze i sprawdzone receptury naszych wiernych czytelniczek, które zawsze zaskakują nas swoimi pomysłami....
Nasze blogerki w ostatnich...
Dziękujemy za Wasze wspaniałe komentarze! Kolacje były rzeczywiście romantyczne! :)
Co miesiąc wybieramy na Familie.pl najlepszy blog miesiąca. Ostatnią edycję wygrał blog: Ja Ala - podwójna mama. Możecie go zobaczyć tutaj:
1. Ser i serwatka Przestudzone mleko przelej na sito i poczekaj, aż odcieknie serwatka. Twarożek przełóż na bawełnianą serwetkę, odciśnij. Serwatki nie wylewaj - dodaj ją np. do koktajlu. 2. Biała kiełbasa Zanim ją ugotujesz, nakłuj...
Barbara O’Neal była najpierw zapaloną czytelniczką (jako dziecko), potem autorką...
Podjadanie między głównymi posiłkami jest naturalne dla nas wszystkich. Nie musimy obawiać się tej skłonności u dzieci o ile nauczymy je sięgać po przekąski nie będące jedynie zastrzykiem pustych kalorii. Przed najbliższymi zakupami,...
Nazywana również jarzębem zwyczajnym. Jest to roślina wieloletnia z rodziny różowatych. Występuje w Europie, południowo-zachodniej Azji oraz w zachodniej Syberii. W Polsce spotykana jest na całym obszarze. Jarzębina hodowana jest jako roślina lecznicza lub ozdobna....
Czym jest kreatywność? Wbrew powszechnemu twierdzeniu kreatywność nie jest wrodzoną cechą charakteru a umiejętnością, którą możemy rozwijać i odpowiednio wspomagać. To elastyczność myślenia oraz chęć ciągłego eksperymentowania i poznawania...
W latach siedemdziesiątych XX wieku, dietetycy dopatrzyli się związku między podwyższonym poziomem cholesterolu we krwi, a ilością zjedzonych jajek. Pogląd ten funkcjonował w naszym społeczeństwie przez kilkanaście lat, ale ostatnio okazało się, że większy związek z miażdżycą ma dostarczanie...
Za oknami piękna wiosna. Zielenią się trawniki, kwitną żonkile, pojawiają się pierwsze liście. Przed nami Wielkanoc, święta kolorowe i bardzo mocno zakorzenione w polskiej tradycji. To czas...