Ciasto z budyniem - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciasto z budyniem
anna07 rozsmakował(a) się w tym!
1,5 kg.jabłek
Ciasto:
0,5 kg. mąki
3 żółtka
1 szkl.cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe
3 szkl.mleka
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać.Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny.Po zamrożeniu jedną część zetrzeć na tarce na blachę,na ciasto dać starte na tarce jabłka.Zalać gorącym budyniem ( ze składników na masę budyniową ugotować budyń ) i na budyń zetrzeć drugą część ciasta.
Piec w temp.180 stopni przez 30-45 minut.Aż ciasto pięknie się upiecze.
Życzę smacznego ![{#smiley-smile} {#smiley-smile}](http://www.familie.pl/js/tinymce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif)
![Zgłoś ten przepis](/i/forum/report.png)
© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.