jak w tytule moje Drogie kolezanki familiowe.
Mąż moj grzybiarz nosi mi grzybki.
ja je susze i mroze.
ale mam chec na grzybki w occie.
JAK JE ZROBIC????
pomozecie???
27 lipca 2013 21:21 | ID: 994709
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
28 lipca 2013 03:22 | ID: 994794
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
Też podobnie robimy...
28 lipca 2013 10:13 | ID: 994844
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
Też podobnie robimy...
i ja też
28 lipca 2013 10:55 | ID: 994855
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
Też podobnie robimy...
i ja też
Ja również:)
28 lipca 2013 15:52 | ID: 994940
to jutro działam z grzybkami
28 lipca 2013 19:06 | ID: 995038
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
Też podobnie robimy...
i ja też
Ja również:)
znam taki sam przepis. podobnie jak na konserwowe. uwielbiam opieńki.
28 lipca 2013 21:41 | ID: 995085
ja nie robilam....ale bardzo lubie jesc
7 sierpnia 2013 21:23 | ID: 999582
ja nie robilam....ale bardzo lubie jesc
To tak jak ja:)
7 sierpnia 2013 21:25 | ID: 999584
oczyszczone grzyby gotuję obgotowuję w osolonej wodzie . Odcedzam na sicie , przekładam do słoików . Zalewa : 3 szklanki wody , 1 szklanka 10% octu , 1,5 łyżeczki soli , 1,5 łyżeczki cukru -zagotować . Do każdego słoika wkładam po 2, 3 listki laurowe , kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego , zalawam gorącą zalewą , zakręcam . Pasteryzuję ok. 15 minut ....
Też podobnie robimy...
i ja też
Ja również:)
znam taki sam przepis. podobnie jak na konserwowe. uwielbiam opieńki.
Dla mnie najlepsze są borowiki.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.