-
1
Bartt
Zarejestrowany: 06-05-2009 22:23 .
Posty: 5452
2009-10-18 11:00:23
18 października 2009 11:00 | ID: 64778
Ja kupuję - nie mam czasu bawić się w robienie samemu :)
Ale może kiedyś... :-)
-
2
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2009-10-18 11:03:34
18 października 2009 11:03 | ID: 64780
Ja kupuję - najbardziej smakuje nam jednak z Winiar:) Ale używamy go sporadycznie:)
-
3
usunięty użytkownik
2009-10-18 11:27:52
18 października 2009 11:27 | ID: 64784
nie używam , w domu nikt nie lubi
-
4
kalineczka
Zarejestrowany: 09-06-2009 20:52 .
Posty: 760
2009-10-18 12:15:00
18 października 2009 12:15 | ID: 64791
tez kupuje ale jestem oszczędna wjego jedzeniu(sam olej) mam juz sprawdzony i ulubiony n arynku, watpie zeby byl tak dobry jak wlasnej roboty więc się nie podejmuje produkcji:))
-
5
Bulinka
Zarejestrowany: 18-02-2009 22:24 .
Posty: 2779
2009-10-18 13:15:57
18 października 2009 13:15 | ID: 64807
KUpuję zawsze kętrzyński.Ostatnio odkryliśmy o smaku chrzanowym ,bardzo dobry
-
6
usunięty użytkownik
2009-10-18 13:46:50
18 października 2009 13:46 | ID: 64821
Tylko Kętrzyński. Własniej roboty nie podpasował mi.
-
7
usunięty użytkownik
2009-10-18 19:22:22
18 października 2009 19:22 | ID: 64885
Tylko i wyłącznie kętrzyński, inne jakoś mi nie podchodzą
-
8
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-10-18 20:38:16
18 października 2009 20:38 | ID: 64904
kętrzyński jest bez konkurencyjny!!!
Swojego nie robiłam , Kasia daj przepisik
-
9
usunięty użytkownik
2009-10-18 20:40:30
18 października 2009 20:40 | ID: 64905
Dokładnie Majonez Kętrzyński do samego końca mojego lub jego Hahahaha ;-)
-
10
usunięty użytkownik
2009-10-18 20:47:29
18 października 2009 20:47 | ID: 64910
Mama Tymka napisał 2009-10-18 10:20:09 Robicie sami czy kupujecie? Ja robię... a dokładniej robi robot kuchenny :)
wrzuć przepisik
-
11
usunięty użytkownik
2009-10-19 09:55:57
19 października 2009 09:55 | ID: 65015
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz
ok. 200 ml. oliwy lub oleju
wszystkie składniki oprócz oleju mieszamy ze sobą na powiedzmy drugiej prędkości miksera. przełączamy mikser na maksymalną prędkość i stopniowo dodajemy oliwę (po łyżce na przykład).
ja dodaje musztardę rosyjską - wtedy majonez jest pstrokaty oraz niewielką ilość curry. wtedy ma lepszy smak. w zalezności czy potrezbujemy majonez berdziej zwarty czy leisty możemy dodawać mniej lub więcej oliwy.
ja robię w takim mikserze kubełkowym, z nożami na dnie. takim w którym robię koktajle mleczne.
-
12
jeannette88
Zarejestrowany: 28-09-2009 10:06 .
Posty: 118
2009-10-19 10:14:35
19 października 2009 10:14 | ID: 65026
noo rzeczywiście większość preferuje kętrzyński i ja w ostateczności zjem no ale tak ogólnie mój ulubiony to majonez babuni helmans :) od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zrobienia swojego ale nie mam czasu ;/ może w następnym tygodniu mi się uda.. thx za przepis ;))
-
13
Ulinka
Zarejestrowany: 20-10-2009 20:42 .
Posty: 6675
2010-02-01 22:35:22
1 lutego 2010 22:35 | ID: 128332
Tylko i wyłącznie kętrzyński. Zawsze, kiedy jadę w Polskę wiozę torbę tych majonezów rodzinie i znajomym. Mozna znaleźć majonez stołowy, majonez sałatkowy o mniejszej zawartości tłuszczu oraz majonezy smakowe - czosnkowy i chrzanowy i wszystkie bez konserwantów i sztucznych dodatków! Pycha
A zamiast tracić czas na robienie swojego, domowego i to bez gwarancji, że sie uda, lepiej poklikać na Familie.pl
-
14
etka
Zarejestrowany: 15-01-2010 08:37 .
Posty: 2849
2010-02-01 22:39:21
1 lutego 2010 22:39 | ID: 128335
tylko Kętrzyński, innego nie jemy :)
-
15
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-02-01 22:45:46
1 lutego 2010 22:45 | ID: 128340
Na początku małżeństwa robiliśmy bo go tak po prawdzie w sklepach nie było...jak pojawił się to zaczeliśmy kupować i tak już zostało...
-
16
usunięty użytkownik
2010-02-01 22:51:42
1 lutego 2010 22:51 | ID: 128345
Ulinka napisał 2010-02-01 22:35:22Tylko i wyłącznie kętrzyński. Zawsze, kiedy jadę w Polskę wiozę torbę tych majonezów rodzinie i znajomym. Mozna znaleźć majonez stołowy, majonez sałatkowy o mniejszej zawartości tłuszczu oraz majonezy smakowe - czosnkowy i chrzanowy i wszystkie bez konserwantów i sztucznych dodatków! Pycha A zamiast tracić czas na robienie swojego, domowego i to bez gwarancji, że sie uda, lepiej poklikać na Familie.pl
Qrde, a ja myślałam, że kętrzyński jest jeden tylko
. Czas się rozejrzeć za innymi
-
17
Malwinka
Zarejestrowany: 06-08-2009 12:50 .
Posty: 2310
2010-02-01 22:55:27
1 lutego 2010 22:55 | ID: 128348
Preferuję kupczy, najczęsciej z winiar...m Kętrzyńskiego jeszcze nie jadłam i szczerze mówiąc nie widziałam takiego w sklepach...
-
18
MNONKA
Zarejestrowany: 25-01-2010 10:38 .
Posty: 5777
2010-02-01 22:57:28
1 lutego 2010 22:57 | ID: 128350
-
19
usunięty użytkownik
2010-02-01 23:02:33
1 lutego 2010 23:02 | ID: 128357
Ja Warminsko-Mazurskie wiec Ketrzynski oczywiscie
-
20
usunięty użytkownik
2010-02-01 23:06:22
1 lutego 2010 23:06 | ID: 128365
JustynaOF napisał 2010-02-01 23:02:33Ja Warminsko-Mazurskie wiec Ketrzynski oczywiscie
i za granicą też kętrzyński??