10 sierpnia 2011 11:27 | ID: 608621
Kaczka( cała, lub porcje, udka)
Gotujemy rosołek, najlepiej z dużą ilością przypraw:)
Gdy mięsko jest dobre, wyciągamy je. Do gotującego się rosołu wlewamy krew z kaczki, wymieszaną z mąką i octem. Zaciągamy rosołek. Należy to wszystko dobrze potem przegotować. I na końcu zszumować:) I to wszystko:)
Niektórzy jedzą czarninę z cukrem. Ja jednak wolę z octem.
Przed wlaniem do rosołu krwi, należy dodać do tej krwi trochę gotującego się rosołku. Wtedy mamy pewność, że zupa się nie zważy.
10 sierpnia 2011 13:59 | ID: 608753
kluski leniwe,które wczoraj robiłam plus młoda kapusta od mamy :)
10 sierpnia 2011 15:51 | ID: 608827
Leczo, pizza domowa we własnym wykonaniu.
10 sierpnia 2011 18:38 | ID: 608941
Kapuśniak mieliśmy.
10 sierpnia 2011 21:12 | ID: 609055
Kaczka( cała, lub porcje, udka)
Gotujemy rosołek, najlepiej z dużą ilością przypraw:)
Gdy mięsko jest dobre, wyciągamy je. Do gotującego się rosołu wlewamy krew z kaczki, wymieszaną z mąką i octem. Zaciągamy rosołek. Należy to wszystko dobrze potem przegotować. I na końcu zszumować:) I to wszystko:)
Niektórzy jedzą czarninę z cukrem. Ja jednak wolę z octem.
Przed wlaniem do rosołu krwi, należy dodać do tej krwi trochę gotującego się rosołku. Wtedy mamy pewność, że zupa się nie zważy.
uwielbiam czerninę z kluchami mniam ,mniam,mniam
11 sierpnia 2011 05:05 | ID: 609187
Papryka faszerowana.
11 sierpnia 2011 07:00 | ID: 609214
Kaczka( cała, lub porcje, udka)
Gotujemy rosołek, najlepiej z dużą ilością przypraw:)
Gdy mięsko jest dobre, wyciągamy je. Do gotującego się rosołu wlewamy krew z kaczki, wymieszaną z mąką i octem. Zaciągamy rosołek. Należy to wszystko dobrze potem przegotować. I na końcu zszumować:) I to wszystko:)
Niektórzy jedzą czarninę z cukrem. Ja jednak wolę z octem.
Przed wlaniem do rosołu krwi, należy dodać do tej krwi trochę gotującego się rosołku. Wtedy mamy pewność, że zupa się nie zważy.
uwielbiam czerninę z kluchami mniam ,mniam,mniam
kiedyś robiłam i nawet mi smakowala , od jakiegoś czasu mnie odrzuca ...
11 sierpnia 2011 07:01 | ID: 609215
wczorajsze schabowe , ziemniaki i pomidorki z jogurtem ...
11 sierpnia 2011 07:47 | ID: 609235
Kaczka( cała, lub porcje, udka)
Gotujemy rosołek, najlepiej z dużą ilością przypraw:)
Gdy mięsko jest dobre, wyciągamy je. Do gotującego się rosołu wlewamy krew z kaczki, wymieszaną z mąką i octem. Zaciągamy rosołek. Należy to wszystko dobrze potem przegotować. I na końcu zszumować:) I to wszystko:)
Niektórzy jedzą czarninę z cukrem. Ja jednak wolę z octem.
Przed wlaniem do rosołu krwi, należy dodać do tej krwi trochę gotującego się rosołku. Wtedy mamy pewność, że zupa się nie zważy.
uwielbiam czerninę z kluchami mniam ,mniam,mniam
Ja również, tylko kluchów mi się robić nie chce:)
U nas dziś sapgetti:)
11 sierpnia 2011 07:52 | ID: 609241
Zupę mam jeszcze na dzisiaj - groszkowo fasolową.
11 sierpnia 2011 07:57 | ID: 609246
Fasolkę po bretońsku.
11 sierpnia 2011 08:13 | ID: 609260
mam dwie cukinie wiec cos z nimi zrobie
a jawce??? pomysle
11 sierpnia 2011 08:45 | ID: 609292
Kąski kurczaka i fasolka.
11 sierpnia 2011 12:50 | ID: 609484
I: pieczarkowa
II: pieczone ziemniaki+pierś z kurczaka+pomidory ze śmietaną
11 sierpnia 2011 13:40 | ID: 609538
dokańczamy młoda kapustę z kopytkami
12 sierpnia 2011 04:59 | ID: 610056
nalesniki z serkiem i nalesniki z dzemem własnego wytwórstwa:)
12 sierpnia 2011 06:01 | ID: 610099
na pewno makaron - jeszcze nie wiem jaki i z czym , zrobię chyba przegląd lodówki ...
12 sierpnia 2011 06:21 | ID: 610104
Wczorajsze faszerowane pomidory i papryka. Tylko ziemniaki ugotuję. Jest jeszcze pieczarkowa. Tak więc dzisiaj mam gotowanie z glowy. A Alusi usmażę paluszki rybne.
12 sierpnia 2011 12:45 | ID: 610324
Wiem, że niezdrowo ale na szybko jemy z Młodym frytki z piekarnika.
12 sierpnia 2011 12:47 | ID: 610325
jowka ma pulpety z ziemnaczkami
ja nie jem dzis ....
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.