10 czerwca 2010 13:22 | ID: 225814
14 listopada 2011 18:36 | ID: 681386
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
14 listopada 2011 18:36 | ID: 681388
Mi ostatnio posmakowała feta na grillowanych, żółtych pomidorach z tymiankiem. Pycha.
14 listopada 2011 18:37 | ID: 681390
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
14 listopada 2011 18:39 | ID: 681393
...ja też uwielbiam fetę....mniam....z zielonymi oliwkami...
14 listopada 2011 18:41 | ID: 681397
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
14 listopada 2011 18:42 | ID: 681399
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
I zajadamy to bez żadnych dodatków?
14 listopada 2011 18:43 | ID: 681401
dziewczyny przestańcie......bo fety brak w domu....a tu ślinka leci....
14 listopada 2011 18:43 | ID: 681402
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Naajprostsza - puszka mała groszku, puszka mała kukurydzy, dwa ogórki kiszone, jeden ogórek zielony, trzy srednie pomidory i paczka fety. Wszystko w kosteczkę (no, poza groszkiemm i kukurydzą ), pomidor w ósemkę a potem na trzy kawałki (bez środków), feta w centymetrową kostkę. Dodawać w takiej kolejności jak podałem składniki, warstwę pomidorów posypac bazylią i solą, warste końcowa (feta) polać sosem koperkowo-ziołowym (takie są w torebkach). Potem wymieszać i gotowe.
14 listopada 2011 19:04 | ID: 681428
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Może nie sałatka, ale lekka kolacja czy drugie śniadanie akurat :) Przepisa pochodzi z paletasmaku.blogspot.com
Pomidory opłukać i pokroić na grube 7-8 mm plastry. Rozgrzać patelnię grillową lub grilla elektrycznego i posmarować olejem lub oliwą. Grillować pomidory z obu stron do momentu pojawienia się brązowych pasków.
Wyłożyć na talerze i posypać fetą i tymiankiem (plus bazylią w moim przypadku). Posypać obficie pieprzem. Idealne na kanapki, jako samodzielna przystawka oraz jako dodatek do mięs. Polać je łagodnym i słodkawym dressingiem :) Wygląda to tak:
14 listopada 2011 19:06 | ID: 681432
Uwielbiam fetę! A sałatkę grecką z nią jadłabym codziennie!
14 listopada 2011 19:26 | ID: 681453
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
I zajadamy to bez żadnych dodatków?
Ja jem samą albo z chlebem. pomidory oraz fetę kroisz w grubą kostkę. Czosnek w bardzo drobną.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.