-
1
usunięty użytkownik
2010-04-28 19:22:15
28 kwietnia 2010 19:22 | ID: 201129
W tytule oczywiście miało być
sól
-
2
usunięty użytkownik
2010-04-28 20:00:12
28 kwietnia 2010 20:00 | ID: 201147
Domyśliłam się...Ja zdecydowanie sól miałką, generalnie mało solę, ata, jak sama zauważyłaś, świetna jest do solniczki, dlatego też ją wolę :)
-
3
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-04-28 20:02:00
28 kwietnia 2010 20:02 | ID: 201150
no wlasnie miałam ten kłopot ostatnio przy robieniu zakupów.
kupiłam sól grubą , poprzednio najczescij była miałka i nie moge sie przyzwyczaic.
wole wiec miałką.
-
4
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-04-28 20:17:53
28 kwietnia 2010 20:17 | ID: 201156
-
5
usunięty użytkownik
2010-04-28 22:05:56
28 kwietnia 2010 22:05 | ID: 201277
A ja uwielbiam tą grubą. Nie wiem czemu, ale lepiej mi smakuje.
-
6
usunięty użytkownik
2010-04-28 22:15:24
28 kwietnia 2010 22:15 | ID: 201289
Wolę drobną w solniczce. Grubą kupuję tylko do zapraw.
-
7
usunięty użytkownik
2010-04-28 22:32:58
28 kwietnia 2010 22:32 | ID: 201316
ja tylko miałką grubą zawsze przesolę :))
-
8
2iza
Zarejestrowany: 11-12-2009 14:04 .
Posty: 1522
2010-04-28 22:37:03
28 kwietnia 2010 22:37 | ID: 201322
Miałką bo rozkłada bardziej równomiernie smak np. na pomidorze .
-
9
usunięty użytkownik
2010-04-28 22:43:39
28 kwietnia 2010 22:43 | ID: 201331
centaurek napisał 2010-04-28 22:05:56A ja uwielbiam tą grubą. Nie wiem czemu, ale lepiej mi smakuje.
Też tak mam. Ta gruba jest bardziejsza... jakas taka bardziej słona :)))))
-
10
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-29 01:04:20
29 kwietnia 2010 01:04 | ID: 201413
Do potraw używam sól tylko miałką.... a grubą do przetworów...
-
11
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-29 06:45:16
29 kwietnia 2010 06:45 | ID: 201423
centaurek napisał 2010-04-28 22:05:56 A ja uwielbiam tą grubą. Nie wiem czemu, ale lepiej mi smakuje.
A ja miałką....
-
12
usunięty użytkownik
2010-04-29 07:58:28
29 kwietnia 2010 07:58 | ID: 201441
Isabelle napisał 2010-04-29 06:45:16centaurek napisał 2010-04-28 22:05:56 A ja uwielbiam tą grubą. Nie wiem czemu, ale lepiej mi smakuje.
A ja miałką....
Widzisz Iza - mój Małżonek też woli miałką... może się wymienimy
-
13
usunięty użytkownik
2010-05-02 14:23:39
2 maja 2010 14:23 | ID: 202994
Ja też wolę miałką... i małżonek mój podobnie
-
14
Ada
Zarejestrowany: 18-03-2008 13:54 .
Posty: 490
2010-05-02 15:10:08
2 maja 2010 15:10 | ID: 203003
a czy te miałkie czy grube mają różne właściwości?
-
15
usunięty użytkownik
2010-05-02 15:33:12
2 maja 2010 15:33 | ID: 203009
Gruba jest dobra do przetworów, a miałka do solniczek
-
16
Guśka
Zarejestrowany: 10-01-2010 15:35 .
Posty: 7481
2010-05-02 16:09:13
2 maja 2010 16:09 | ID: 203017
Mama Tymka napisał 2010-04-28 22:43:39centaurek napisał 2010-04-28 22:05:56A ja uwielbiam tą grubą. Nie wiem czemu, ale lepiej mi smakuje.
Też tak mam. Ta gruba jest bardziejsza... jakas taka bardziej słona :)))))
wid
zę, że zwolennicy solenia wolą sól grubą...ja też do nich należę....miałką wysprejuje tylko do solniczki
-
17
usunięty użytkownik
2010-05-02 18:59:15
2 maja 2010 18:59 | ID: 203046
Jeśli ja kupuję sól, to taką grubą " do przetworów" Miałka, z dodatkiem jodu jest śmierdząca chemią. A najbardziej lubię morską.
-
18
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-05-21 21:48:29
21 maja 2010 21:48 | ID: 213611
Wolę tą grubą, też mi jakoś lepiej pasuje a do pomidora tę drobną zdecydowanie
-
19
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-05-21 22:22:37
21 maja 2010 22:22 | ID: 213633
No i gruba sól mi się skończyla i kupiłam tą co zwykle - miałką.