-
1
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-04-23 13:19:25
23 kwietnia 2010 13:19 | ID: 197510
osobiście kroję piersi również wzdłuż,jeśli są duże. Bo ja lubię małe kotleciki, są smaczniejsze.
Do jajka czasem zdarza mi się dolać mleka, niekiedy wody.
Doprawiam zawsze jak schabowe: solą i pieprzem,otaczam w bułce tartej.
Takie mi najbardziej smakują, ale niewykluczone,ze skusze się kiedyś na większą ilość przypraw ( zainspirowłaś mnie).
-
2
Kasiella
Zarejestrowany: 17-01-2010 19:30 .
Posty: 3823
2010-04-23 13:32:40
23 kwietnia 2010 13:32 | ID: 197518
Zawsze jedną pierś dzielę na dwa kawałki i też wychdzą duże kotleciki....
Za każdym razem kiedy robię kotlety schabowe dodaję ,,różne'' przyprawy,ale podstawą jest sól i pieprz...(ostatnio posypałam kotleciki mieloną słodka papryka,nastepnym razem posypałam kotlety nie dużą ilością przyprawy do Gyrosa i muszę powiedzieć,że były pyszneeeee.....(:
-
3
usunięty użytkownik
2010-04-23 13:52:30
23 kwietnia 2010 13:52 | ID: 197534
ja z pojedyńczej dużej piersi (1 połówki) zrobię 3 kotlety
jak jest mniejsza to 2 jak je dobrze rozklepać to wychodzą całkiem spore a przyprawiam solą i pieprzem obtaczam w jaju i bułce i na patelnię :) robię też wersję z serem i szynką na rozkleanego kotleta kładę plaster sera i szynki na to odrobinkę masła i zawijam w rulonik spinam wykałaczką obtaczam w jajku i bułce i smarzę pyszne są!
-
4
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-04-23 13:53:52
23 kwietnia 2010 13:53 | ID: 197539
kroję i dopiero tłukę
obtaczam w mące,jajku z solą i pieprzem i w bułce tartej.albo smażę zwyczajne albo np.smaruję serkiem z ziołami i zawijam.czasem dodaję plaster żółtego sera,paprykę,ogórka konserwowego.zależy co mam pod ręką
-
5
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-23 13:58:21
23 kwietnia 2010 13:58 | ID: 197546
To ja chyba nie tak robię, ja rozcinam pod ukos i mi z jednej piersi wychodzą ze 4 taki sobie schabiki, doprawiam róznymi przyprawami a potem obtaczam je w jajku i bułce tartej... paluskzi lizać... W niedzielę na obiadzik u mnie będzie taka pierś bo mam zamrożoną.
-
6
usunięty użytkownik
2010-04-23 13:58:41
23 kwietnia 2010 13:58 | ID: 197547
monaaa71 napisał 2010-04-23 13:53:52kroję i dopiero tłukę
obtaczam w mące,jajku z solą i pieprzem i w bułce tartej.albo smażę zwyczajne albo np.smaruję serkiem z ziołami i zawijam.czasem dodaję plaster żółtego sera,paprykę,ogórka konserwowego.zależy co mam pod ręką
patentu z ziołowym serkiem nie słyszałam! a jaki serek taki np almette czy topiony??
-
7
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:04:17
23 kwietnia 2010 14:04 | ID: 197554
Kroję na mniejsze kawałki, wolę małe kotleciki.
Sprzedam Wam pomysł mojej teściowej. Przyprawiamy kotlety solą i pieprzem, moczymy w jajku, następnie tarzamy w startym, żółtym serze i wrzucamy na gorący olej. Pychota...
-
8
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-23 14:04:35
23 kwietnia 2010 14:04 | ID: 197555
A moja siostra wkłada do środka plaster sera,ogórka i smaruje musztadą od wewnątrz! Jadłam i pyszne były!
-
9
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:21:06
23 kwietnia 2010 14:21 | ID: 197573
Iza ja potrafię przekroić na trzy części :)
-
10
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-23 14:23:35
23 kwietnia 2010 14:23 | ID: 197576
joasia napisał 2010-04-23 14:04:17 Kroję na mniejsze kawałki, wolę małe kotleciki.
Sprzedam Wam pomysł mojej teściowej. Przyprawiamy kotlety solą i pieprzem, moczymy w jajku, następnie tarzamy w startym, żółtym serze i wrzucamy na gorący olej. Pychota...
Jeszcze nie robiłam! To część dziś wytarzam w żółtym serze!
-
11
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-23 14:24:20
23 kwietnia 2010 14:24 | ID: 197578
Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:21:06 Iza ja potrafię przekroić na trzy części :)
Popatrz Kasia a ja całe życie męczyłam się z "wielkim cycem":D:D:D:D
-
12
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:25:50
23 kwietnia 2010 14:25 | ID: 197583
Isabelle napisał 2010-04-23 14:24:20Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:21:06 Iza ja potrafię przekroić na trzy części :)
Popatrz Kasia a ja całe życie męczyłam się z "wielkim cycem":D:D:D:D
Ja minimalistka jestem i cenię taki kurzecy cyc wg swego .
A w ogóle nie dość że go kroję na trzy to jeszcze tłukę żeby były jak pergamin.
-
13
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-23 14:27:10
23 kwietnia 2010 14:27 | ID: 197586
Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:25:50 Isabelle napisał 2010-04-23 14:24:20 Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:21:06 Iza ja potrafię przekroić na trzy części :)
Popatrz Kasia a ja całe życie męczyłam się z "wielkim cycem":D:D:D:D
Ja minimalistka jestem i cenię taki kurzecy cyc wg swego .
A w ogóle nie dość że go kroję na trzy to jeszcze tłukę żeby były jak pergamin.
Sadystka!:D:D:D Prawdziwy inżynier-rozkłada na części pierwsze:D
-
14
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-23 14:42:50
23 kwietnia 2010 14:42 | ID: 197606
Isabelle napisał 2010-04-23 14:27:10Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:25:50 Isabelle napisał 2010-04-23 14:24:20 Mama Tymka napisał 2010-04-23 14:21:06 Iza ja potrafię przekroić na trzy części :)
Popatrz Kasia a ja całe życie męczyłam się z "wielkim cycem":D:D:D:D
Ja minimalistka jestem i cenię taki kurzecy cyc wg swego .
A w ogóle nie dość że go kroję na trzy to jeszcze tłukę żeby były jak pergamin.
Sadystka!:D:D:D Prawdziwy inżynier-rozkłada na części pierwsze:D
Ja również "tlukę"
bez tego ani rusz....
A z serem to również robiłam dodawałam do roztrzepanych jajek starty ser i do tego pokrojoną zieloną natkę pietruszki... bardzo smakują...
-
15
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-04-23 14:43:50
23 kwietnia 2010 14:43 | ID: 197608
Debris napisał 2010-04-23 13:58:41monaaa71 napisał 2010-04-23 13:53:52kroję i dopiero tłukę
obtaczam w mące,jajku z solą i pieprzem i w bułce tartej.albo smażę zwyczajne albo np.smaruję serkiem z ziołami i zawijam.czasem dodaję plaster żółtego sera,paprykę,ogórka konserwowego.zależy co mam pod ręką
patentu z ziołowym serkiem nie słyszałam! a jaki serek taki np almette czy topiony??
almette-pycha
-
16
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:48:59
23 kwietnia 2010 14:48 | ID: 197613
kroję zawsze na płaskie kotlety a do panierki uzywam płatków kukurydzianych lub chipsów
-
17
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:49:50
23 kwietnia 2010 14:49 | ID: 197614
Zaraz mi tu żołądek fikołka z głodu wykręci przez Was....
-
18
usunięty użytkownik
2010-04-23 14:58:20
23 kwietnia 2010 14:58 | ID: 197623
niuńka napisał 2010-04-23 14:48:59kroję zawsze na płaskie kotlety a do panierki uzywam płatków kukurydzianych lub chipsów
jak to chipsów?
-
19
usunięty użytkownik
2010-04-23 15:00:31
23 kwietnia 2010 15:00 | ID: 197624
maka ; jajko i rozkruszone na cząsteczki chipsy najlepiej jakies pikantne
panierujemy i na patelnie ja smaże na oleju albo oliwie ... pychota Polecam ...
-
20
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-23 15:13:12
23 kwietnia 2010 15:13 | ID: 197633
Joanno właśnie wrzuciłam eksperyment z serem na patelnię:D jak mi obiad nie wyjdzie powiem Centowi że to przez Ciebie:D:D:D:D